Salam 1 Malaysia

February 21, 2010

Ini adalah satu ruangan tempat untuk saya menyimpan resepi koleksi peribadi yg selama ini saya bawa ke merata tempat( pindah randah).

Saya kumpul dari buku2 terutama buku RECIPE MALAYSIA( tah betul ke tidak nama ni sbb dah terlalu lama), majalah, tv, internet( yg entah dari mana sumbernya sbb selama ni print out je jadi, jika ada macam u all punya jangan marah ye…), ada juga yg dapat dari teman2.

Saya juga suka buat research untuk menyedapkan lagi resepi tersebut. Apa-apa pun ini adalah tempat atau ruangan untuk saya menyimpan resepi2 koleksi saya sendiri.

Zaman dah berubah… dahulu, nenek2, mak2 kita tinggalkan resepi pakai buku je, ada yg nak masak kena tengok, pandai2 ko le.. ingat.

Dapat idea ni pun dari suami, puncanya resepi kuah rojak (dapat dari member) udah hilang. Mula2 dapat cuma diatas sehelai kertas je kmdn nak lebih selamat key-in dlm desktop. nak lebih selamat lagi, key-in dalam laptop, last2 semua hilang. ada yg terperangkap dan bermacam-macam lg terrrr.

Jadi kalau dah asyik terrrrr je, baiklah kita gunakan blog-blog ni sebagai ruang untuk kita menyimpan segala khazanah yang ada… boleh lah dijadikan tempat tatapan anak kelak.

Untuk ke berapa kalinya,

BLOG INI ADALAH TEMPAT  MENYIMPAN KOLEKSI-2 RESEPI SAYA

p/s : Jika sesiapa yang ingin berkongsi resepi juga dialu-alukan.

saya memang gemar mencuba perbagai masakan

One Response to “Salam 1 Malaysia”

  1. Mr WordPress Says:

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: