KERABU tOMATO

June 12, 2010

Bahan-bahan:

1 biji tomato dihiris nipis

2 sudu teh sambal belacan

Cara membuatnya:

Satukan tomato dan sambal belacan.. Gaul rata. Masukkan ke dalam piring… sedia untuk dimakan.. Tak tipu… senang dan sedap.

**** tips daripada Moon.. kalau nak tambah kaler pada kerabu, tambahkan kacang panjang yang dihiris kecil-kecil dan gaulkan dengan ikan bilis/ udang kering ditumbuk halus. Kalau rajin lagi tambahkan bawang besar dihiris halus… memang terangkat.. Bahan-bahannya: (hidangan untuk 3-5 orang)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: